Ik word op 5 mei eigenlijk altijd vrolijk wakker. Grappig genoeg niet altijd mentaal bewust van wat voor dag het is, maar hier in Deil hoef ik maar uit het raam te kijken naar de wapperende vlaggen in de straat, en te beseffen: oh ja, Bevrijdingsdag!

Zo’n heerlijke energie vind ik dat, vrijheid. Waarschijnlijk doordat ik ook heel goed het gevoel van onvrijheid ken; opgesloten zijn en me gevangen voelen. Zowel in fysieke omstandigheden als in mijn eigen beleving heb ik het vaak en intens meegemaakt, en dat maakt dat vrijheid me zo dierbaar is. Dat ik geniet van de volheid van vrijuit stromen, van grootse ruimte (innerlijk en uiterlijk) en van feestelijke uitbundigheid.

Wel op geheel eigen wijze, natuurlijk 😉

Want zoals het eigenlijk al mijn hele leven gaat: ik ben niet zo goed in ‘met de massa mee’. Als puber is dat niet zo’n lekker uitgangspunt, maar zo gaandeweg de jaren ben ik er enorm van aan het genieten. Met fantastische mensen om me heen die ook lekker eigenwijs zijn en hun unieke weg volgen, voel ik me niet meer zo vreemd of alleen. En die verbinding met geliefden verdiept het gevoel van vrijheid nog meer.

~

Vandaag deelde ik deze foto met een vriendin, met een reeks blije smileys en de boodschap dat het zo heerlijk is om Bevrijdingsdag te vieren met de opening van een channelingsveld (zie Sense of Spirit voor de post daarover). En haar reactie was:

“God lieverd, wat heb je toch een zalig werk! En wat heerlijk dat je van datgene wat je het liefste doet je werk hebt gemaakt. Zo slim eigenlijk!”

Haha, ik was zelfs bijna vergeten dat dit fijne ochtendritueel onder het kopje ‘werk’ valt. Net als blogs schrijven, opstellingen begeleiden, huizen reinigen, Human Design charts onder de loep nemen, etc. Want inderdaad: I love it! 😍
(Ik wilde bijna zeggen ‘ik doe niets liever’, maar lekker eten en knuffelen en dansen en zingen en dutjes doen en van de natuur genieten en all that jazz mogen zeker niet vergeten worden…)

~

En inderdaad, het voelt voor mij als diepe, grootse vrijheid dat mijn werk me zoveel energie en sprankelbubbels geeft. Het heeft zeker gevraagd om toewijding, spannende keuzes en soms nog steeds wat onzekerheid in financieel opzicht – om te blijven kiezen om geen compromissen te doen qua werk. Alleen als het een volle ja is en bijdraagt aan mijn levenspad en levensgeluk, stap ik erin. En ik neem de wijze lessen des levens aan die het met zich meebrengt.

Lieve allemaal, ik wens jullie volle vrijheid om te kiezen. Al is het alleen vandaag, al is het maar één kleine beslissing; take your freedom 

Met liefs!

~

Ps. Nieuwsgierig naar het channelingsveld? Zie de Home Sweet Home ~ Persoonlijke channeling (NL)